Terug

 • Gratis verzending vanaf €99 *
 • 10.000+ tevreden klanten
 • Voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Doomsday Preppers in Nederland

Doomsday Preppers in Nederland

Doomsday Preppers wat zijn het? Wat doen ze? - In dit artikel vertellen we je precies wat doomsday preppers zijn en waarom ze doen wat ze doen. Ontdek de wereld van het preppen bij Prepz.nl

Doomsday Preppers

Er zijn veel verschillende soorten preppers. Je hebt de huis tuin en keuken prepper die graag wat extra spullen in huis heeft, voor het geval dat er een stroomstoring is of de waterleiding wordt geraakt.

Je hebt de survivalist prepper die zich richt op zijn bushcraft vaardigheden en overlevingstechnieken in de wildernis.

En je hebt de Doomsday Preppers, misschien wel de fanatiekste preppers van het stel.

Doomsday Preppers zijn mensen die zich voorbereiden op “doomsday”. Doomsday is een dag waarbij de wereld zoals wij die kennen tot een einde komt. Je kunt hierbij denken aan ingrijpende scenario’s zoals een kernramp, aardbeving, een instorting van het economische systeem of een elektromagnetische puls die alle elektronica plat legt.

Onder preppers wordt deze gebeurtenis afgekort tot TEOTWAWKI. Dit staat voor The End Of The World As We Know It. In het Nederlands betekend dit “Het einde van de wereld zoals wij deze kennen”. Deze term wordt niet heel vaak gebruikt onder preppers maar als je hem voorbij ziet komen dan weet je nu wat er bedoelt wordt ?.shtf situatie

Een afkorting die je vaker voorbij zal zien komen is SHTF. Dit staat voor “Shit Hits The Fan”. Een letterlijke vertaling van deze term is “wanneer de poep de ventilator raakt”. Zoals je je voor kan stellen geeft een ventilator in combinatie met poep in een korte tijd een heleboel rotzooi.

Met de afkorting wordt dan ook het moment bedoelt dat alles in de soep loopt en mis gaat.

Doomsday preppers op National Geographic.

Tussen 2011 en 2014 was er ook een televisie programma genaamd doomsday Preppers op National Geographic. In dit programma werden amerikaanse Preppers op de voet gevolgd in hun voorbereidingen op het einde van de wereld.

Tekst gaat verder onder de afbeelding
Doomsday preppers national geographic

Preppen is in Amerika veel meer gemeentegoed dan in Nederland. In Amerika is het normaal om “prepared” te zijn. Amerika is natuurlijk ook een groot land en wordt met enige regelmaat blootgesteld aan natuurgeweld zoals een orkaan of oorlogsdreigingen (Noord-korea).

In Alaska kan het zo zijn dat je een paar dagen je huis niet uit kan als het flink gesneeuwd heeft om de winter. Hier is het dan ook veel vaker van levensbelang dan bij ons in Europa.

Een groot deel van de Amerikanen bereidt zich dus voor op noodsituaties en ongemakken. Op TV zien we natuurlijk de extreme gevallen want het blijft wel TV & TV is entertainment.

Preppers in Nederland

In Nederland en Europa groeit nu een hele generatie op van mensen die nog nooit ergens voor hebben hoeven preppen. Ze zijn nooit ingesneeuwd en hebben (gelukkig) nooit een oorlog meegemaakt.

Zelf heb ik op een stroomstoring na & een lege voorraad kast op tweede pinksterdag (ik woonde net op mezelf) ook nog nooit in een scenario gezeten waarvoor ik heb moeten preppen.

(ik woonde net op mezelf en ben maar bij mijn ouders gaan eten)

Tekst gaat verder onder de instagram post

Maar een groot deel van de Nederlandse bevolking is op het moment extreem afhankelijk van de overheid en de dagelijkse boodschappen. Terwijl onze overheid ons ook adviseert om voor enkele dagen eten in huis te halen en een noodpakket.

Soms voelt het voor mij een beetje alsof je bij iemand achterop de motor stapt en deze persoon adviseert je om een helm op te doen. Deze doe je alleen niet op want je vertrouwt de rijkunsten van deze persoon wel genoeg.

Misschien is deze persoon wel een hele ervaren bestuurder en gebeurt er helemaal niks. Zo is het ook met preppen en noodpakketten. Hopelijk heb je het nooit nodig maar mocht er iets gebeuren dan ben je blij dat je hebt geprept.

Persoonlijke visie op preppen

Preppen is voor mij meer dan het voorbereiden op een eventuele ramp. Tuurlijk is preppen voor jezelf en je familie kunnen zorgen mocht dit nodig zijn.   

Maar Preppen is ook een lifestyle en geeft mij een gevoel van vrijheid. In een land waar je steeds meer in een keurslijf gestopt wordt door regeltjes, belastingen en wat “normaal” is kan preppen vrijheid bieden.

Je mag vrij en onafhankelijk zijn van het systeem en je hoeft niet precies volgens de regeltjes te leven. Dit wil nog wel eens vergeten worden.

Zo kun je bijvoorbeeld:

- Je eigen stroom opwekken en opslaan

- Je eigen bodemwater filteren

- Met een moestuin voorzien in je eigen groenten

- Kippen houden voor eieren en vlees

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van mij visie op “prepper zijn”. Zoals ik in het begin van het bericht ook al zei. Er is niet één soort prepper. Er zijn een heleboel soorten preppers. Zelf hoop ik in de toekomst een prepper te zijn die grotendeels zelfvoorzienend leeft.

Van het lijstje hierboven kan ik de kippen afvinken. De rest wil ik gaan realiseren zodra we een geschikte plek hebben gevonden (in de komende jaren )?.

Ik hoop dat ik je een duidelijk beeld heb kunnen geven van Doomsday Preppers en Preppers in het algemeen. Ik zou het leuk vinden als je nog een berichtje achterlaat met wat jij van preppen vindt.

Reacties

 • Placeholder

  Sjuul Kamps

  Thursday 01 / 11 / 2018 @ 23:11

  Fijn, deze site (weer) gevonden te hebben.
  Ik zou wel in contact willen komen met preppers ik denk niet dat ik al tot de preppers behoor..
  Ook al ben ik wel altijd bezig met wat je uit de natuur kunt eten. Hier in Nederland is overleven niet haalbaar denk ik, gezien het Kl*te weer...?
  Beter om naar Zuid Europa te gaan... off grit..

 • Placeholder

  Ayani Millerson

  Thursday 01 / 11 / 2018 @ 13:27

  Hoe kan je beginnen met preppen met een kleine budget?

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Prepz 9.1 / 10 - 610 Reviews @ Webwinkelkeur