Terug

  • Gratis verzending vanaf €99 *
  • 10.000+ tevreden klanten
  • Voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Meest gestelde vragen over gasmaskers

Wij krijgen regelmatig vragen over de gasmaskers en de bijhorende filters. Op deze pagina vindt je de meest gestelde vragen en meer informatie over deze producten. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de gasmaskers (filters)? Neem dan contact met ons op via de chat op onze website of mail naar [email protected] met onze klantenservice.

Welke gasmasker filters heb ik nodig?

Bij het vinden van een goed gasmasker wil je er zeker van zijn dat het masker voldoende en de juiste bescherming biedt. Om dit zo helder mogelijk te maken, hebben we een blog geschreven met bijna alle schadelijke stoffen & gassen die (regelmatig) voorkomen en welke bescherming je hier bij nodig hebt. 

Je leest het in ons blog: Hoe kies ik het juiste gasmasker

Wanneer moet ik de filters vervangen?

Je moet rekening houden met verschillende factoren die de houdbaarheid van een gas- en damppatroonfilters verkorten. Zodra je verontreiniging door smaak of geur kunt herkennen, moet je het filter van het gasmasker vervangen. 

Als het filter eenmaal uit de verpakking is gehaald moet het binnen zes maanden worden vervangen, ook als deze niet wordt gebruikt. Ook al wordt het patroonfilter niet gebruikt, het absorbeert nog steeds verontreinigen uit de omgeving.

Als het filter verder niet uit de verpakking is gehaald en veilig is opgeborgen, hebben ze een houdbaarheidsdatum van ongeveer vijf jaar. Voor gevaarlijke werkplekken is het ook verplicht om een filter wisselschema te maken.

Opgeslagen filters in de originele verpakking moeten ook worden vervangen als het filter de houdbaarheidsdatum bereikt. Doorgaans is dit 5 jaar na aanschaf. 

Waarom moet je de Climax filters regelmatig vervangen?

De filters van een volgelaatsmasker of halfgelaatsmasker raken tegen het eind van de levensduur verzadigd. Dit kan zorgen voor verhoging van de weerstand bij het ademen. Het masker zal na een tijdje verontreinigen doorlaten en je zult dan iets beginnen te ruiken of proeven. Het masker biedt op dit moment nog voldoende bescherming en dit brengt niet meteen je gezondheid in gevaar, maar het is wel raadzaam om het filter dan zo snel mogelijk te vervangen.

Dit staat ook wel bekend als het doorbraakpunt van het filter. Hierom is het belangrijk om de filters regelmatig te vervangen.

Wat als ik nog iets ruik of proef met het gasmasker op?

Als je bij het eerste gebruik nog iets proeft of ruikt dan sluit het gasmasker waarschijnlijk niet goed aan op je gezicht, of het filter zit niet goed gemonteerd. Controleer eerst of het filter goed in het masker gedraaid zit en stel daarna de bandjes bij voor een betere aansluiting op het gezicht.

Onze gasmaskers zijn door de grote flexibiliteit van het siliconen en rubber "One size fits all". Door verschillende verstelbare riemen kun je het masker naadloos laten aansluiten op het gezicht van elke volwassen. 

Let op: Gasmaskers zijn niet te gebruiken in combinatie met gezichtsbeharing. Als je dus een baard hebt kunnen wij niet garanderen dat een gasmasker goed zal aansluiten. 

Waar berg je de gasmaskers en filters op?

De opbergplaats heeft ook invloed op de houdbaarheid van de maskers en filters. Als je ze niet gebruikt, zorg er dan voor dat je ze uit de buurt houdt van direct zonlicht, olie en corrosieve atmosfeer. De filters worden geleverd in geseald plastic, haal ze hier niet uit en bewaar de filters op een donkere en droge plek waar geen ongedierte bij kan komen. 

Heb je nog een vraag die er niet bij staat?  Mail dan naar [email protected] en we helpen je graag verder?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Prepz 9.1 / 10 - 610 Reviews @ Webwinkelkeur