Terug

 • Gratis verzending vanaf €99 *
 • 10.000+ tevreden klanten
 • Voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

De vijf beste series die elke prepper gezien moet hebben

 • Door Melisa
 • Tuesday 12 / 02 / 2019 4
De vijf beste series die elke prepper gezien moet hebben

Tijdens dit artikel ga ik het hebben over een paar van mijn favoriete survival series. Zoals ik in mijn voorstelpost ook had vermeld, houd ik echt van survival series. Ik vind het daarom ook erg moeilijk om een ultieme top vijf te maken. Elke serie heeft iets unieks waardoor het moeilijk is om te kiezen. Toch is het me wel gelukt om er een top vijf van te maken. De series waar ik het over ga hebben, zijn geen reality series en staan bijna allemaal op Netflix. Ook zijn ze niet heel erg realistisch, maar wel entertainend en je kunt er soms wel nuttige dingen uithalen.

The Walking Dead

 1. The Walking Dead

The Walking Dead staat bij mij op nummer vijf. Het is de allereerste survival serie die ik gezien heb. Wat een geweldige serie vond ik het. Ik keek voor het eerst met mijn vader mee, hij is ook zo´n fanatieke seriekijker. Even off the record, ik was 12 ofzo... en nou ja, zombies, bloed, wapens en dode mensen. Ik weet niet waarom mijn vader dacht dat het een goed idee was om mij mee te laten kijken, maar goed.

Mijn obsessie met zombies begon eigenlijk al door het spel COD: Black Ops die ik speelde op de xbox 360 back in the days. En door TWD begon mijn obsessie voor zombies te groeien.

Waar gaat The Walking Dead nou eigenlijk over? Het is een Amerikaanse tv-serie dat gaat over een groep mensen die moeten zien te overleven in een wereld waar een zombie epidemie is uitgebroken. Het verhaal speelt zich af in en om Atlanta.

Het idee van de serie is niet perse gericht op het uitroeien van de zogenoemde ‘’Walkers’’, maar meer over de situatie van de groep mensen die moeten overleven. Hoe komen deze mensen aan hun eten, waar verblijven ze en hoe verdedigen zij zich tegen de walkers.

Laat ik heel eerlijk zijn, midden seizoen 6 ben ik gewoon afgehaakt. Na het moment dat één van de personages in zijn oog geschoten werd, kwam er een seizoenstop en toen ben ik helemaal gestopt. Ik had er geen zin meer in en ben toen begonnen aan een nieuwe serie.

Tot seizoen 6 vond ik het wel een hele leuke serie en ik raad je sowieso aan om minimaal de eerste drie seizoenen te kijken. De reden dat ik ben afgehaakt, was omdat het gewoon te langdradig werd.

Het acteren in deze serie is on point. Zombies zijn natuurlijk niet heel realistisch, maar voor de rest vind ik het wel overeenkomen met de werkelijkheid. Soms zitten ze zonder eten of drinken en hebben ze niet altijd vervoer vanwege een gebrek aan brandstof. Dan wordt het lopen en nemen ze alleen de belangrijke spullen mee. Wat ik dus minder vind aan de serie, is dat het op een gegeven moment gewoon langdradig wordt.

+ het acteren                         - Niet heel realistisch

+ goede verhaallijn                 - Langdradig op een gegeven moment

+ meeslepend verhaal

Survivors

 1. Survivors

Survivor is iets ouder en komt uit 2008. Ik heb hem denk ik zo’n drie/vier jaar geleden gekeken. Deze serie heeft maar 12 afleveringen en die duren ongeveer 60 minuten. Je kunt het vast wel raden, uitgekeken in twee dagen. Het was in de kerstvakantie en niet tijdens een schoolperiode.

Survivors gaat over het leven van een kleine groep mensen die een dodelijke virusvariant van een bepaalde griep overleefd hebben. Deze griep heeft 90% van de wereldbevolking uitgeroeid. Kun je je het voorstellen?

Op dit moment bestaat de wereldbevolking uit ongeveer 7,53 miljard mensen, er komt een dodelijke virus en er blijft 90% over van de 7,53 miljard. Dan blijven er dus 6,77 miljoen mensen over, over de hele wereld. Dat is minder dan de Nederlandse bevolking. Gek hé?

Maar goed, even verder over de serie. Eén van de hoofdpersonages wordt ontvoerd omdat ze een extra weerstand heeft tegen het virus dat onderzocht wordt. Deze virus die uit het niets opdook, was geen natuurlijke ziekte. Het kwam namelijk uit een laboratorium. Alle mensen hebben het dus in hun lichaam.. de vraag is, hoelang houden de overlevenden het vol tegen dit muterende virus.

Ik vind het concept van de serie erg leuk. Jammer genoeg kreeg de serie niet genoeg aandacht en zijn ze niet verder gegaan. Op IMDB scoort deze serie een 7,6. Ik raad hem in ieder geval wel aan. Het acteren is goed,  het verhaal is ook gewoon goed en erg realistisch. Ik vind het erg zonde dat deze serie niet de verdiende aandacht heeft gekregen.

+ Goede verhaallijn                    - het acteren kan misschien iets beter

+ Realistisch                              - had graag een vervolg willen zien

Under the dome

 1. Under The Dome

Op de derde plek staat Under The Dome. De titel van deze serie verklapt het al een beetje. Het gaat namelijk over een Amerikaanse dorpje dat op een dag wordt omringt door een doorzichtige koepel van de buitenwereld. Deze koepel is onverwoestbaar en snijdt de mensen binnen de koepel af van de rest van de wereld. Militaire troepen, de regering en de media die buiten de koepel zijn, proberen door te breken en uit te zoeken wat het precies is. De mensen binnen de koepel verzinnen hun eigen manieren om te overleven.

Op een gegeven moment geeft de regering het op. Een klein groep mensen probeert zelf achter te komen wat de koepel is, waar het vandaan komt en of het nog ooit zal verdwijnen.

Deze serie heeft drie seizoenen en heeft het wel afgesloten met een duidelijk einde. Het laat je niet achter met allerlei vragen. Ik vond het een erg leuke serie en ook heel uniek bedacht. Ik heb de serie in één keer uitgekeken en heb geen moment gehad dat ik dacht ‘’Ik wil nu wel even een andere serie kijken, ik kom hier later wel op terug’’. Want dit soort momenten heb ik vaak genoeg gehad bij series met minimaal 2 seizoenen. Kortom, geweldige serie en het heeft best wat aantrekkelijke acteurs.

+ uniek concept                       - niks op aan te merken eerlijk gezegd

+ goede verhaallijn

+ meeslepend

+ knappe acteurs 

Revolution

 1. Revolution

Dit is en blijft één van mijn favoriete series.. en ik heb meer dan 70 series gekeken. Je leest het goed, 70 series. Ik heb dit allemaal bijgehouden in mijn notities. Het is erg veel, maar series kijken is gewoon een hobby van mij en een fijne afleiding. Nu weer even terug naar de serie Revolution.

De eerste aflevering van Revolution werd uitgezonden in 2012 en de laatste in 2014. Revolution gaat over een wereld waar plotseling alle elektriciteit uitvalt. Een hele grote verandering. Zelfs wapens konden niet meer gebruikt worden. Mensen moesten leren leven zonder lampen, voertuigen en supermarkten waren er ook niet meer. Nieuwe stroom opwekken was ook geen optie. Steden worden verlaten en nieuwe milities nemen de machten. (Milities zijn een groep burgers die militaire taken op zich genomen hebben)

In deze serie staat de familie Matheson centraal. Deze familie bestaat uit vier personen. Ze wonen in een gemeenschap nabij chicago. Ze bezitten een aantal medaillons en in één van die medaillons zit een USB-stick. In die USB-stick zit waarschijnlijk informatie over wat er echt gebeurd is, waarom de elektriciteit is uitgevallen en hoe dit teruggedraaid kan worden.

Alle series die ik noem zijn natuurlijk aanraders, maar deze moet je echt gezien hebben. Helaas werd ook deze serie gecanceld, het kreeg steeds minder aandacht en de kosten waren hoog. Door allerlei pogingen van fans die vroegen om een afsluiting van de open verhaallijn, maakte DC comics bekend dat ze digitaal hieraan tegemoet zouden komen. Hiervoor kwam het gehele creatieve team achter de serie bij elkaar om samen te werken aan een afsluiting.

Ook hierbij vind ik het concept van de serie echt leuk en de acteurs zijn goed. Er zijn wel wat slechte reviews over de serie, maar voor mij is dat niet echt herkenbaar en dat geldt voor heel veel andere mensen. De twist over bepaalde karakters zijn onvoorspelbaar en dat maakt het zo leuk. Het is een serie waarbij je niet kunt wachten om de volgende aflevering te kijken.

+ top acteurs                          - open einde

+ origineel verhaal                  - had graag een vervolg willen zien

+ leuke twist

Colony

 1. Colony

Deze serie heb ik nog recentelijk gekeken en staat op nummer 1 voor mij. Echt een hele goede en spannende serie. Op Netflix staan twee seizoenen en deze heb ik binnen een week uitgekeken. Ik denk dat het wel genoeg zegt over hoe leuk de serie is. Voor als je je afvraagt of ik niks beters te doen heb: nee, dat heb ik niet. :)

Colony speelt zich af ergens in de toekomst, door een buitenaardse invasie is de samenleving niet meer hetzelfde. De grote steden zijn ingesloten door hele hoge muren. Er overheen klimmen is (bijna) onmogelijk. Tenzij je technische hulp hebt. Wanneer ik zeg dat het echt hoge muren zijn, dan heb ik het over een muur met een lengte van 91 meter en een breedte van 81 meter.

Er zijn mensen die collaboreren met de vijand, maar ook mensen die zich er tegen verzetten. Voor de mensen die zich verzetten en gepakt worden, zijn er nare gevolgen. Ze worden of gestuurd naar ‘’The Factory’’ waar je tijdens de serie meer over te weten komt, of ze worden vermoord. Ook wanneer iemand van het verzet ontdekt wordt, maar ze kunnen diegene niet vinden. Dan worden de familieleden opgepakt, ook al hebben ze er niets mee te maken. Je kunt wel raden wat er met ze gebeurt wanneer ze opgepakt worden…

Een hele spannende serie en soms zo onvoorspelbaar. Ik raad hem zeker aan! De serie is vrij nieuw en heeft ook een leuk en origineel concept. Tijdens het schrijven van dit artikel ben ik er helaas achter gekomen dat ook deze serie is gecanceld na het derde seizoen. Ik ben zeer teleurgesteld, mijn hoop in de mensheid was al verloren en dit... Een ander top serie.. gone to waist. De reden hiervoor is dat na seizoen 1 en 2 de serie minder aandacht kreeg. Ik vind dit erg jammer, weer een hele goede serie die niet verder kan. Gelukkig laten ze seizoen 3 wel eindigen met een gesloten verhaallijn.

+ hoofdpersonage lijkt op Brad Pitt

+ goede verhaallijn

+ spannend en meeslepend

+ onvoorspelbaar

+ het acteren is een 10/10

Voor deze serie heb ik geen minpunten. 

Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Mocht je nog goede aanraders hebben, let me know :) Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar wat jouw favoriete prepper serie is, laat ze achter onder in de reacties! 

Reacties

 • Placeholder

  Kimberlej

  Tuesday 12 / 02 / 2019 @ 22:52

  Leuk vlot en spontaan geschreven.. leest makkelijk weg

 • Placeholder

  Wutru

  Tuesday 12 / 02 / 2019 @ 11:11

  Top artikel!! Goed geschreven en wanneer ik een nieuwe serie zoek zal ik zeker 1 van je tips opvolgen

 • Placeholder

  Tuffiehj

  Tuesday 12 / 02 / 2019 @ 17:53

  Geweldig artikel! Dankjewel voor de tips. Ik ga series 1 tot en met 3 zeker kijken!

 • Placeholder

  Joke Lorijn

  Tuesday 12 / 02 / 2019 @ 18:07

  Wat kun jij enthousiast schrijven. Volgens mij heb je de goede stage plek. Veel succes! Groetjes van de moeder van Nander.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Prepz 9.1 / 10 - 610 Reviews @ Webwinkelkeur