Terug

  • Gratis verzending vanaf €99 *
  • 10.000+ tevreden klanten
  • Voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Noodrantsoenen (19)

Noodsituaties gebeuren de hele tijd en het kan iedereen overkomen. Het is echter uw verantwoordelijkheid om voorbereid te zijn en te allen tijde noodrantsoenen bij u te hebben is een van de beste manieren om precies dat te doen.

Filters

Noodrantsoenen

Noodrantsoen: wat is het?

Een noodrantsoen is (extreem) lang houdbaar eten. 

Naast de lange houdbaarheid zijn de noodrantsoenen doorgaans compact en bevatten ze de belangrijkste voedingstoffen om goed te kunnen blijven functioneren in een noodsituatie. 

Niet voor niets worden de rantsoenen van NRG-5 door Unicef uitgedeeld tijdens crisissituaties en  vluchtelingenkampen overal ter wereld.

twee verschillende soorten noodrantsoenen. 

Variant 1: gevriesdroogd noodrantsoen

De eerste en "lekkere variant" maakt gebruik van vriesdrogen om het vocht uit het eten te halen. Hierdoor verliest het voedsel veel gewicht en blijft het erg lang houdbaar. Het enige wat je moet doen om het weer eetbaar te maken is (warm) water toevoegen. 

MSI maakt bijvoorbeeld van dit soort gevriesdroogde noodrantsoenen. 

Deze rantsoenen zijn ook erg populair onder backpackers, bushcrafters en andere buitensporters.

Variant 2: Samengeperste voedsel reep

Variant twee bestaat uit samengeperste voedsel-repen. Hier hoef je geen water bij te doen en deze repen zijn compact, hoog in calorieën, lang houdbaar en direct "ready to eat".

Zo bevat één pakje Seven Oceans 2500 calorieën. Een mens heeft gemiddeld zo 1800-2000 calorieën op een dag nodig (afhankelijk van het inspanningsniveau).

De reden dat deze repen door alle grote organisaties zoals Unicef worden gebruikt is omdat de repen makkelijk verteerbaar zijn, voorzien in vitamine, calorieën, geen melk of vlees bevatten en de repen worden lucht en waterdicht verpakt. 

Noodrantsoenen kopen

Alle rantsoenen die wij verkopen zijn minstens 4 jaar houdbaar en de blikken met gevriesdroogde maaltijden minimaal 20 jaar. 

Doordat we gespecialiseerd zijn in de verkoop van noodrantsoenen heeft onze voorraad een hoge omloopsnelheid. We bestellen wekelijks en hierdoor ben je bij ons altijd verzekerd van de langst mogelijke houdbaarheidsdatum. 

Noodrantsoen defensie

Het leger heeft eigen en aparte noodrantsoenen. Vaak worden deze ook MRE genoemt. MRE staat voor "Meal Ready to Eat". In feite zijn onze NRG-5 en Seven Oceans dus MRE's. 

Deze rantsoenen zijn alleen vrij smaak en geurloos. In het leger (en ook daar buiten) is het natuurlijk belangrijk om de moraal van de troepen hoog te houden. 

Blikken gevriesdroogde chili con carne zijn te zwaar om mee te nemen en kosten teveel tijd om klaar te maken.

MRE 

Daarom worden er voor leger noodrantsoenen vaak een eigen MRE samengesteld. Deze bestaat uit een (kleine) gevriesdroogde maaltijd met een zelf opwarmend zakje,  energierepen, beleg, snoep, crackers, suiker en koekjes.

Alles in de MRE is zo samengesteld dat het snel en gemakkelijk gegeten kan worden (op het slagveld). Een after dinner dip op het slagveld zit namelijk niemand op te wachten ;). 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Prepz 9.1 / 10 - 610 Reviews @ Webwinkelkeur