Terug

  • Gratis verzending vanaf €99 *
  • 10.000+ tevreden klanten
  • Voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Noodradio's (12)

Een noodradio is veel meer dan slechts een "draagbare radio". Met de noodradio's van Totle heeft u naast de radio ook een zaklamp, powerbank, zonnepaneel en draaizwengel. De luxere modellen hebben zelfs een SOS functie en leeslamp ingebouwd.

Filters

Noodradio's

Noodradio 

Een noodradio van Prepz is multifunctioneel. Zo hebben alle modellen van Totle een zonnepaneel, draagzwengel, een zaklamp en een ingebouwde powerbank. Met de ingebouwde powerbank kun je een mobiel of andere elektronica op laden. 

Een noodradio is dus veel meer dan slechts een "draagbare radio". Bij een noodsituatie of ramp is de radio nog steeds erg belangrijk voor het volgen van instructies op de rampenzenders. 

Door het luisteren naar de rampenzenders op je noodradio je beter binnen kunt blijven en ramen en deuren kan sluiten of juist weg moet gaan. Op de hoogte blijven van de huidige stand van zaken en in communicatie staan is dus erg belangrijk.

Vandaag de dag krijgen we steeds meer communicatiemiddelen. Zo krijgen we tegenwoordig ook een NL-alert op onze mobiel als er iets gebeurt in onze omgeving. 

Een NL-alert kun je alleen ontvangen op een telefoon met voldoende batterij natuurlijk ;). Daarom bieden de nooradio's van Totle allemaal de mogelijkheid om je mobiel op te laden in een noodsituatie.

De noodradio kun je van stroom voorzien door aan de zwengel te draaien of door hem in de zon te leggen. Deze stroom kun je dan vervolgens weer gebruiken om je mobiel op te laden en in contact te blijven met anderen.

Als je precies wilt weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende Totle Noodradio's hebben we hier een overzicht gemaakt. Zo kun je precies zien wat elk model wel/niet heeft.

Wil je een overzicht van alle rampenzenders in Nederland? Dan kun je hier een PDF downloaden met alle rampen frequenties in Nederland. 

Opwindbare radio

De Radio's van Totle hebben dus allemaal een zonnepaneel. Het is geen gigantisch zonnepaneel dus de meeste modellen moeten wel een goede dag in de zon liggen voordat ze een beetje zijn opgeladen. Maar dit is natuurlijk ruim voldoende als je het wilt gebruiken voor calamiteiten.

Tevens zijn de radio's gewoon op te laden via de bijgeleverde usb kabel. Je kunt hem dus opgeladen bewaren. 

Als het niet zo zonnige dag is maar je hebt de draagbare radio wel nodig (of de zaklamp). Dan kun je gebruik maken van de draaizwengel. 1 minuut flink draaien (130RMP) staat bij de essentail noodradio gelijk aan 15-20 minuten zaklamp gebruik, 15-20 minuten radio gebruik en 3-5 minuten spreektijd als je het gebruikt om je mobiel op te laden. 

Natuurlijk hangt dit wel af van welke mobiel je hebt en hoe snel deze normaal leegloopt. Een nieuwe mobiel gaat natuurlijk minder snel leeg dan een oude. Maar de bovenstaande gegevens zijn gemiddelden. 

Draagbare radio kopen

De radio's die wij verkopen zijn compact, lichtgewicht en daarom dus de perfecte draagbare radio. Ons grootste model de superior heeft een handvat om de radio mee te nemen. De andere en kleinere modellen passen in je hand of hebben een koord om de draagbare radio aan je broek of tas te bevestigen.

Ondanks dat de radio's dus compact en goed draagbaar zijn zit er een beter geluid in dan je zou verwachten van een "noodradio". De radio's zijn dus niet alleen voor noodsituaties te gebruiken maar ook als je op vakantie gaat, het bos intrekt of lekker op het strand gaat liggen en graag een muziekje wilt luisteren. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Prepz 9.1 / 10 - 610 Reviews @ Webwinkelkeur