Terug

  • Gratis verzending vanaf €60 *
  • 8000+ tevreden klanten
  • Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Beschermende Kleding (7)

Bescherm uzelf tegen agressieve chemicaliën met onze Microgard-overallen. Of bescherm je gezicht tegen barre weersomstandigheden met onze bivakmuts die in verschillende camouflage kleuren wordt geleverd.

Filters

Veiligheidskleding kopen

Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen pesticiden, chemicaliën en andere schadelijke stoffen met veiligheidskleding. De veiligheidskleding uit ons assortiment is van de hoogst haalbare kwaliteit. Zo worden de microgard producten gebruikt door vooraanstaande hulporganisaties in crisisgebieden. 

De Microgard 2000 is een overall die onder andere gebruikt wordt in de farmaceutische industrie. De farmaceutische industrie produceert verpakte geneesmiddelen. Daarnaast doen ze veel onderzoek voor farmacologie. De stof van deze overall filtert tot wel 0.01 micron. Dit maakt het pak even nauwkeurig als een Sawyer waterfilter.

De Microgard 1500 is een overall die gebruikt wordt bij het ruimen van asbest. Deze overall filtert tot 0.03 micron. Het voert lichaamsvocht af, maar neemt geen vocht op.

Beide overalls bieden bescherming tegen chemicaliën en pesticiden. Zowel bij de benen, handen en het hoofd, zit een elastiek zodat de overall naadloos aansluit op je huid.

Bivakmuts kopen

Een bivakmuts, ook wel een balaclava genoemd, is een muts die het hele hoofd afdekt op delen van het gezicht na. De bivakmutsen die wij aanbieden, hebben een opening bij de ogen en bij de mond. Er zijn ook bivakmutsen die alleen bij de ogen een opening hebben. Bivakmutsen die geen mondgat hebben, worden ook snel vochtig door de ademhaling. Dit vocht koelt snel af in een koude omgeving. 

Een bivakmuts met een mondgat is ideaal, omdat je bivakmuts niet klam wordt door het uitademen. Zo houd je balaclava droog. Daarnaast is het makkelijker om te eten en/of te drinken, zonder dat je je muts af hoeft te doen.

Bivakmutsen worden gebruikt als bescherming tegen de kou. Het houd je gezicht lekker warm en van de koude snijdende wind, zul je niks merken omdat je gezicht (bijna) helemaal bedekt is. Naast goede bescherming tegen de kou, is een balaclava een goed camouflage middel en daarom zijn de mutsen verkrijgbaar in diverse camouflerende kleuren.

Wij bieden bivakmutsen met twee verschillen stoffen aan, namelijk van wol en acryl.

De Fosco Bivakmuts Camouflage bijvoorbeeld, is van 100% acryl. Acryl is een sterke, zachte vezel die veel op wol lijkt, maar beter isoleert dan wol. De acrylvezel is goed opgewassen tegen licht en zal daarom niet snel verkleuren. Door de synthetische vezel hebben bacteriën en schimmels geen invloed op acryl. Het nadeel van acryl is dat het minder vocht opneemt en het broeierig kan worden zodra de temperaturen stijgen.

De Fosco Bivakmuts Zwart is 100% van wol gemaakt. Hoewel Acryl goedkoper is en een iets hogere isolatiewaarde heeft, kiezen mensen toch liever voor een wollen bivakmuts. Wol neemt namelijk meer vocht op en ademt beter dan de synthetische acryl. Hierdoor is het dragen van een wollen bivakmuts comfortabeler dan een muts van acryl.

Bivakmuts verboden of niet?

Op 26 juni 2018 is het voorstel voor een verbod van gezichtsbedekkende kleding dragen, goedgekeurd door de Eerste Kamer.  De belangrijkste reden hiervoor is dat iedereen in het openbaar geïdentificeerd moet kunnen worden. Het is belangrijk dat mensen te herkennen zijn. Hierbij staat de bestrijding van terrorisme centraal. De datum van inwerkingtreding is nog niet vastgesteld.

Een ander reden van het verbod, is het tegengaan van de onderdrukking van moslimvrouwen. Onder dit verbod valt ook het dragen van een bivakmuts in het openbaar. Dit betekent niet dat je een bivakmuts niet meer kunt gebruiken.

Ze mogen nog wel gedragen worden in een aantal situaties. In sommige situaties is het zelfs noodzakelijk om een bivakmuts te dragen, zoals onder extreme weersomstandigheden. Maar ook voor enkele sporten zoals, motorrijden, bergklimmen of tijdens de wintersport wordt een uitzondering gemaakt.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Prepz 9.1 / 10 - 610 Reviews @ Webwinkelkeur