Noodrantsoenen

Noodrantsoenen en een grote voedselvoorraad zijn één van de eerste dingen waar mensen aan denken als je het woord preppen noemt.
Grote voorraadkasten vol met MRE maaltijden en lang houdbare blik voeding. Toch zijn noodrantsoenen zoals ze ze ook in het leger gebruiken heel erg handig.
Noodrantsoenen zijn namelijk erg lang houdbaar, soms tot wel 35 jaar. Vaak zijn ze zo verpakt dat ze tegen een stootje kunnen en dat er geen licht of water/vocht bij kan komen.

Noodrantsoenen van het leger zijn vaak ook erg licht in gewicht. Een Soldaat kan natuurlijk niet de hele dag met een blik Mountain House rondslepen. Een goed noodrantsoen is dus ook ideaal voor je Get Home Bag.

Sommige preppers of mensen werken FIFO met hun voedselvoorraad. FIFO houd in, First In First Out. De blikken die je dus als eerste koopt, eet je dus ook weer als eerste op. Bij een noodrantsoen gebruiken de meeste preppers niet het FIFO systeem. Noodrantsoenen zoals de naam al redelijk suggereert zijn alleen voor noodsituaties. Als je familie over de vloer komt met kerst en je legt iedereen een reep Seven Oceans op het bord zal het merendeel van je familie niet heel erg blij worden. Ben je echter met diezelfde familie gestrand in het bos en duurt het nog een halve dag voor je weer in de bewoonde wereld bent, dan vindt iedereen in je familie je vast een held omdat jij een noodrantsoen in je backpack hebt.

Dus wil jij niet constant jou voorraden FIFO beheren? Wil je je niet constant druk hoeven te maken of je wel genoeg eten in huis hebt? Dan kun je het beste een noodrantsoen kopen. Doordat de rantsoenen lang houdbaar zijn hoef je niet steeds je voorraden in de gaten te houden en ben je verzekerd van kwalitatief goed voedsel voor moment dat het echt nodig is.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
 1. Mountain House - Blik - Shrimps - Noodrantsoen
  -43%
  Rating:
  0%
  Mountain House - Blik - Shrimps - Noodrantsoen
  Speciale prijs € 45,00 Normale prijs € 79,00
 2. Mountain House - Blik - White Rice - Noodrantsoen
  -49%
  Rating:
  0%
  Mountain House - Blik - White Rice - Noodrantsoen
  Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 59,00
 3. Mountain House - Blik - Sweetcorn - Noodrantsoen
  -36%
  Rating:
  0%
  Mountain House - Blik - Sweetcorn - Noodrantsoen
  Speciale prijs € 25,00 Normale prijs € 39,00
 4. Mountain House - Blik - Custard with Fruits - Noodrantsoen
  -51%
 5. Mountain House - Blik - Green Peas - Noodrantsoen
  -36%
  Rating:
  0%
  Mountain House - Blik - Green Peas - Noodrantsoen
  Speciale prijs € 25,00 Normale prijs € 39,00
Loading ...Load More ...
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina