Brandstoffen

Als je zelf vuur wilt maken dan is Tondel van onschatbare waarde. Tondel wordt vaak gemaakt van linnen of katoen of een ander materiaalsoort wat makkelijk brandt en wat ook lang genoeg blijft branden. Doordat het makkelijk brandt en ook even blijft branden kun je makkelijk en snel je vuur aanmaken.

Stel je voor je bent aan het survivallen of opstap met je Bushcraft club en je hebt je Firestarter wel meegenomen maar je hebt verder weinig brandbaar materiaal. Misschien heeft het net die dag wel geregend na een lange periode van droogte. Het hout in het bos is nog droog genoeg vanbinnen om een kampvuur van te maken maar de buitenkant is helemaal nat. Je kunt wel met je Firestarter tegen het hout aangaan schrapen tot je een ons weegt, maar er gebeurt helemaal niks. Op dit soort moment kun je eigenlijk niet zonder Tondel. Tondel brandt makkelijk en zorgt ervoor dat er voldoende vuur ontstaat om je kampvuur aan te maken. Zelfs als het hout wat nat is aan de buitenkant brand Tondel lang genoeg om je kampvuur snel aan het branden te hebben.

De Tondel in onze survival shop is 100% natuurlijk en er komen geen schadelijke stoffen vrij bij verbranding. De Tondel is licht, compact en kan makkelijk worden opgeborgen in je Bug-Out-Bag of Survival uitrusting. Wel raden we aan om Tondel altijd te bewaren in een plastic zakje of op een andere droge plek. Niet alle tondel soorten kunnen tegen water en ook al droogt Tondel relatief snel. Het zou zonde zijn als je nog wat langer zonder vuur zou moeten zitten.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Loading ...Load More ...
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina